Tradycyjny mielony na ostro

Tradycyjny mielony na ostro
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smakuje wybornie.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe ½ kg
  • Jajko 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka ostra mielona 1 płaska łyżeczka
  • Bułka czerstwa 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Bułka tarta 3 łyżki
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć i dokładnie odcisnąć, zaś czosnek bardzo drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Na dłoni formować owalne mielone, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO.

Składniki
  • Mięso mielone wieprzowe ½ kg
  • Jajko 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka ostra mielona 1 płaska łyżeczka
  • Bułka czerstwa 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Bułka tarta 3 łyżki
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
Składniki