Tradycyjny kotlet mielony

Tradycyjny kotlet mielony
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Tradycyjny polski kotlet mielony jest najlepszy.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe ½ kg
  • Bułka sucha 1 szt.
  • Jajko 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tarta do panierki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Do mięsa dodać namoczoną i odciśnięta bułkę, wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę ręką. Z przygotowanej masy formować na dłoni zgrabne kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeni dobrze odsączyć na ręczniku papierowym.

Komentarze do przepisu (3)

Dariusz-D 06 marca
Nie taki znów tradycyjny. Wygląda wspaniale,
Gratuluję :-)
dziękuję za komentarz.
Pozdrawiam

Dariusz-D 06 marca
Cała przyjemność po mojej stronie.
Wspaniałe gotowanie :-)
Składniki
  • Mięso mielone wieprzowe ½ kg
  • Bułka sucha 1 szt.
  • Jajko 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tarta do panierki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Olej do smażenia
Składniki