Tradycyjne Ratatouille

Tradycyjne Ratatouille
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Mateusz14
Pyszny gulasz warzywny rodem z Prowansji, który równie dobrze sprawdza się jako danie główne, jak i dodatek do potraw.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pomidory na chwilę zanurzyć we wrzątku, schłodzić i zdjąć skórkę. Pokrajać na spore kawałki.

  2. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrajaną w krążki cebulę na rozgrzany na patelni tłuszcz. Dodac paprykę pokrajaną w cienkie paski. Smażyć przez 5 minut. Dorzucić bakłażany pokrojone w grubą kostkę oraz pomidory.

  3. Po 2-3 minutach dodać cukinię pokrajaną w plasterki, przeciśnięty czosnek, liście laurowe i reszte przypraw. Podawać z bagietką.

  4. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (2)

Pinka92 21 grudnia 2014
Wygląda rewelacyjnie ! :)
gochna55 12 kwietnia 2018
Moje jedno z ulubionych dań. Ale dopiero od ubiegłego roku wiem jak naprawdę smakuje i jak się robi ratatouille.... Czytaj całość »
Moje jedno z ulubionych dań. Ale dopiero od ubiegłego roku wiem jak naprawdę smakuje i jak się robi ratatouille. Jadłam i dostałam przepis od mieszkanki Marsylii - tylko jedno - to danie robi się 4 godziny! A smak, tego nie da się opisać.
Składniki
Składniki