Tradycyjne pyzy z mięsem mielonym

Tradycyjne pyzy z mięsem mielonym
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: megs
Pyszniutkie .....w sam raz na obfity obiadek rodzinny:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotowane ziemniaki zmielić lub przecisnąć przez praskę. Składniki ciasta połączyć i zagnieść po czym odstawić na 10 minut.

  2. Posiekaną drobno cebulę zeszklić na oleju. Do cebuli dodać mięso i usmażyć. Kolejno wlać bulion i lekko ostudzić .Masę mięsną wyrobić z bułką tartą i jajkami, doprawić solą i pieprzem.

  3. Z ciasta ziemniaczanego uformować wałek i pokroić na kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczyć i nałożyć nadzienie mięsne. Ciasto starannie zlepić w kulkę tak, aby mięso podczas gotowania nie wypłynęło. Pyzy gotować przez 10-15 minut w osolonym wrzątku. Gotowe wyjąć i odsączyć.

  4. Boczek pokroić i podsmażyć z cebulką i polać gotowe pyzy. SMACZNEGO :)))

Komentarze do przepisu (8)

renka 03 września 2010
Schabowy przy nich "wymięka "
cytryna 03 września 2010
Jak zostanie tych klsek,to można je zamrozić?
anetta73 04 września 2010
pychotka:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki