Tradycyjne mielone

Tradycyjne mielone
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Proste i szybkie danie na obiad lub do kanapki.

Składniki

  • 60-70dgk łopatki lub od szynki
  • Cebula średnia
  • 5-6 ząbków czosnku {małe,większe 3 )
  • Bułka 1szt
  • Jajka 2szt.
  • sól,pieprz,wegeta
  • bułka tarta i tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Pokrojone mięso zmielić,bułkę namoczyć w mleku.
    Cebulkę drobno posiekać ,czosnek przepuścić przez praskę.Dodać do zmielonego mięsa cebulkę czosnek,jajka,odciśniętą bułkę i przyprawy.
    Dobrze wyrobić ,formować sznycelki,obtoczyć w bułce tartej i kłaść na rozgrzany tłuszcz.Smażyć z obu stron.

    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (5)

Futka 12 maja 2016
Wspaniałe i niezwykle apetyczne mielone :)
koko6 12 maja 2016
Rewelacja,pierwszy raz widzę taki przepis.Polecam.
Konto usunięte 06 czerwca 2016
Uwielbiam mielone szczególnie z buraczkami i młodymi ziemniaczkami :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 60-70dgk łopatki lub od szynki
  • Cebula średnia
  • 5-6 ząbków czosnku {małe,większe 3 )
  • Bułka 1szt
  • Jajka 2szt.
  • sól,pieprz,wegeta
  • bułka tarta i tłuszcz do smażenia
Składniki