Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tradycyjne kotlety warmińskie"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Schab płuczę, kroję w plastry o grubości ok. 1 cm i rozbijam tłuczkiem. Przyprawiam solą i pieprzem.
Jajka gotuję na twardo, obieram i drobno siekam. Szynkę kroję w kosteczkę. Ser ścieram na tarce o średnich oczkach. Koperek drobno siekam. Wszystkie farszu łączę i doprawiam do smaku.
Plastry schabu układam na desce, nakładam na nie farsz, zwijam każdy w roladkę. Następnie panieruję je w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażę na rumiano na oleju na rozgrzanej patelni.Źródło: Kobieta i życie