Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjne kluski śląskie"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 38
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6528
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 38
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6528
Składniki
Ziemniaki zmiel. Przełóż do miski, podziel na 4 części. Wyjmij jedną cześć, w to miejsce wsyp mąkę. Dodaj jajko i odłożone ziemniaki, wyrób masę. Uformuj kuleczki, każdą spłaszcz, palcem zrób dziurkę.
Wrzuć do osolonego wrzątku, gdy wypłyną gotuj 2-3 min. Opłucz zimną wodą. Podawaj z boczkiem i cebulką.Źródło: Chwila dla Ciebie