Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tosty z purée z bobu"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Wytnij koła z pieczywa tostowego przy pomocy szklanki.
Masło posól i wymieszaj z 2 przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
Bób umyj i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Ostudzony obierz z łupinek i umieść w misce. Dodaj otartą skórkę z cytryny, sól, pieprz, łyżkę oliwy z oliwek, posiekany koperek oraz starty parmezan. Całość zmiksuj.
Tosty upiecz i posmaruj masłem czosnkowym. Nałóż na nie po plastrze pomidora i wyciśnij przy pomocy rękawa cukierniczego purée z bobu.
Czas: 45 min, 1 porcja = 330 kcalŹródło: Kurier TV