Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkręcona wersja kanapek!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Obrałam całkowicie krewetki, także z końcówki, przecięłam je wzdłuż grzbietu i wyjęłam "żyłkę".
Skropiłam krewetki oliwą, dodałam chili, tymianek i przeciśnięty czosnek i odrobinę soli- uwaga- są naturalnie słone. Na grillu podpiekłam tostowe kromki posmarowane masłem z obu stron. Położyłam po plastrze sera i zapiekłam. Krewetki grillowałam na tacce, krotko- tylko do zbielenia i zrumienienia. Zdjęłam kromki z rusztu. Położyłam po listku sałaty, krewetki i po łyżce sosu majonezowo- keczupowego. Gotowe!
Smacznego :)