Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tortilla zapiekana"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Obierz i drobno pokrój cebulę oraz czosnek. Rozgrzej trochę oleju i wrzuć przygotowane . Dodaj mięso i mieszając, smaż chwilę. Podlej niewielką ilością wody i duś, aż mięso będzie miękkie. Przypraw solą, pieprzem, papryką, chili. Farsz powinien mieć dosyć pikantny smak. Mięso zdejmij z ognia i odstaw, aby ostygło.
Na tortillę nałóż trochę mięsa, polej śmietaną. Zwiń placek i włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Wierzch potrawy posyp startym żółtym serem.
Wstaw tortille do piekarnika. Zapiekaj ok. 20 min w temp. 180°C. Podaj gorące. Do farszu mięsnego możesz dodać trochę świeżej papryki.
<strong>Przepis przysłała Edyta Lewczak z Rzeszowa</strong>
Porcje: 6, 60 min, cena 3,70 zł, kalorie 264 kcal.Źródło: Bella Relaks