Tortilla z farszem ziemniaczano-porowym.

Tortilla z farszem ziemniaczano-porowym.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Chrupiący obiad lub przekąska,z lejącym się serem. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • 4 placki tortilli
  • 1/2 kg ugotowanych ziemniaków
  • duży por
  • mozzarella w kulkach 2 op.
  • masło łyżka
  • sól,pieprz,maggi
  • kiełki rzeżuchy

Przygotowanie

  1. Ugotowane ziemniaki ugnieść lub przepuścić przez praskę.
    Pora pokroić i zeszklić na maśle,doprawić do smaku.
    Dodać do ziemniaków i wymieszac.

    Na placki tortilli kłaść ziemniaki, wymieszane z porem ,na wierzch położyć plasterki mozzarelli i posypać kiełkami z własnego siewu ,rzeżuchy lub innymi.
    Złożyć placek na pół i zapiec na patelni z dwóch stron.

  2. Gotowe placki posypać kiełkami.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (16)

Nevermore 20 kwietnia
Rewelka, już bym teraz zjadł, a do obiadu jeszcze trochę. Pychotka ;)
Maudie 20 kwietnia
Wyśmienity przepis!
fafiatko 20 kwietnia
Przepis spadl mi jak z nieba na jutrzejszy obiad!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 placki tortilli
  • 1/2 kg ugotowanych ziemniaków
  • duży por
  • mozzarella w kulkach 2 op.
  • masło łyżka
  • sól,pieprz,maggi
  • kiełki rzeżuchy
Składniki