Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tortilla z chrupiącym kurczakiem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 361
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 361
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Składniki
Przygotowuję sos: mieszam jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz posiekanym szczypiorkiem. Doprawiam solą i pieprzem. Wstawiam do lodówki.
Filet oczyszczam, kroję na małe kawałki. Oprószam je solą, pieprzem i papryką. Płatki kukurydziane miażdżę (w woreczku lub moździerzu). Mięso panieruję w roztrzepanym jajku i płatkach. Smażę na złoty kolor ze wszystkich stron.
Tortille przygotowuję zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na środku układam sałatę, plastry pomidora oraz kawałki kurczaka, polewam sosem i zwijam w rulon.
35 min • Porcja 175 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie