Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortellini, czyli małe, zgrabne, nafaszerowane smakowitym nadzieniem włoskie pierożki to produkt niezwykle wszechstronny. Możecie ugotować je i polać masłem smakowym, przygotować z nich sałatkę albo zapiec w sosie pomidorowym. Świetnie sprawdzi się również jako obiad do pracy bo dobrze smakuje również po podgrzaniu. Dla mnie to mimo wszystko jedna z moich ulubionych piątkowych propozycji na wieczorną kolację. Gęsty, dobrze doprawiony sos i do tego ciągnący ser. Do tego dobre wino i kolacja gotowa !
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Składniki
Przygotowanie: Pierożki gotuję wg opisu na opakowaniu. Cebulkę siekam i podsmażam na łyżce masła. Dodaję do niej przyprawy by się lekko podgrzały. Zalewam passatą i chwilę podsmażam. Do naczynia żaroodpornego przekładam ugotowane pierożki, zalewam je sosem pomidorowym, całość posypuję tartą mozarellą. Piekę w piecu nagrzanym do 180 stopni ok 10-12 minut by ser się rozpuścił. Podaję z rukolą i pestkami.