Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tortellini z pesto i pomidorkami"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2173
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2173
Składniki
Tortellini ugotuj według prze pisu na opakowaniu. Ostudź. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Zeszklij na oleju. Włóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Chwilę smaż razem, przypraw solą i pieprzem.
Natkę posiekaj, włóż do większego garnuszka. Wsyp ser żółty oraz zmielone orzechy. Wlej oliwę, dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, zmiksuj na gładki sos (jeśli jest za gęsty, wlej odrobinę wody). Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Tortellini przełóż do salaterki, wymieszaj z pesto. Udekoruj pomidorkami. Danie jest smaczne na gorąco i na zimno.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,60 zł</strong>
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.Źródło: Chwila dla Ciebie