Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tortellini z bazylią i fetą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Tortellini ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić, skropić oliwą i odstawić w ciepłe miejsce.
Większe suszone pomidory podzielić na 3-4 części, mniejsze – na pół. Chwilę podsmażyć na patelni (wykorzystując oliwę ze słoiczka). Dorzucić listki bazylii i smażyć razem tylko do chwili, gdy zwiotczeją. Doprawić solą i pieprzem (pamiętając, że feta jest dość słona).
Na innej patelni uprażyć migdały. Fetę pokroić w kostkę. Tortellini wyłożyć na półmisek, polać sosem z bazylii i pomidorów, posypać migdałami oraz listkami natki pietruszki.
ok. 20 minut
Zamiast bazylii można użyć rukoli albo mieszanki jednej i drugiej. Ważne tylko, by nie smażyć ich zbyt długo, bo stracą kolor i aromat.Źródło: Twoje Imperium