Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort naleśnikowy z owocami"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3092
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 228
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3092
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 228
Składniki
Mleko miksuję z jajkami, cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewam porcjami na rozgrzaną, natłuszczoną olejem patelnię i smażę złociste naleśniki.
Borówki myję. Odkładam 10 dag, resztę zasypuję cukrem i smażę 10 min, studzę. Twaróg miksuję z żółtkami i cukrem wanil. Dodaję 3/4 zimnego musu, ponownie miksuję, ew. dosładzam cukrem pudrem. Dodaję odłożone borówki, mieszam.
Naleśniki przekładam nadzieniem. Tort dekoruję owocami, oprószam cukrem pudrem. Podaję z resztą musu.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowy</strong>
Porcja zawiera ok. 420 kcal
Porcja kosztuje ok. 2,60 zł
ok. 50 minŹródło: Tina