Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort naleśnikowy z kremem waniliowym"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 26
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 719
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3785
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 432
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2288
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 26
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 719
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3785
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 432
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2288
Składniki
Mąkę, mleko, jajko, sól i proszek do pieczenia miksujemy na gładkie ciasto. Odstawiamy na 20 minut, a potem smażymy z niego 12 naleśników.
Budynie rozprowadzamy w szklance zimnego mleka, przelewamy do gotującej się reszty mleka, dodajemy cukier waniliowy i, mieszając, gotujemy gęsty krem. Do gorącego kremu wrzucamy pokrojone masło, mieszamy tak długo, aż masa wchłonie cały tłuszcz. Odstawiamy do przestygnięcia.
Trzy naleśniki smarujemy cienko kremem, układamy na sobie, czwarty smarujemy grubszą warstwą kremu. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników, układając z naleśników stosik. Wierzch tortu również pokrywamy grubszą warstwą kremu i całość dekorujemy owocami, np. połówkami orzechów włoskich, mandarynką, kiwi itp.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł
Wartość odżywcza 1 porcji 320 kcal Białko 10,8 g/Tłuszcz 9 g/Węglowodany 27,7 gŹródło: Rewia