Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik z wątróbką"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
Ciasto - do ciepłego mleka wsyp sól, pokruszone drożdże, 2 szklanki mąki, wlej olej. Wyrób ciasto, podsypując mąką, rozwałkuj. Formę do tart posyp mąką, wylep 3/4 porcji ciasta. Odstaw, by wyrosło.
Pokrój wątróbki, pieczarki, cebulę, papryki. Czosnek posiekaj. Na oleju usmaż wątróbkę. Wsyp pieczarki oraz resztę składników. Podsmaż i przypraw farsz. Odstaw, aby ostygł.
Wyrośnięte ciasto nakłuj widelcem. Posyp połową żółtego sera i posiekanych pestek dyni. Nałóż farsz. Posyp serem (część odłóż do dekoracji) i pestkami. Rozwałkuj resztę ciasta, nakryj nim farsz i sklej boki.
Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C. Wyłóż na talerz, gorący tort posyp resztą sera.Źródło: Takie jest życie