Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z makaronem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 508
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13170
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 508
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13170
Składniki
Cukinie potnij wzdłuż na cienkie plastry, a następnie zblanszuj. Makaron ugotuj al dente, kukurydzę oraz groszek odlej z zalewy, a cebule posiekaj razem z pomidorami. Jajka roztrzep i dopraw solą oraz pieprzem.
Użyj filiżanki, by wyścielić ją plastrami cukinii. Nałóż na nie makaron wymieszany z jajkami i połączony z kukurydzą, cebulą, groszkiem, pomidorami oraz startym serem żółtym. Wierzch potrawy owiń wystającymi końcówkami cukinii.
Naczynia umieść w wysokiej blaszce. Nalej do niej wrzątku tak, by woda przykryła filiżanki do 2/3 ich wysokości. Wstaw blachę na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Zalej go oliwą połączoną z musztardą oraz sokiem z cytryny. Dosyp przyprawy oraz zioła i wymieszaj.
Tak przygotowanym sosem polej upieczone torciki.
Czas: 80 min, 1 porcja = 270 kcalŹródło: Kurier TV