Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik warzywny z makaronem"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 628
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 194
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 628
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 194
Składniki
Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Przelej je wrzątkiem razem z groszkiem, a po chwili schłodź w zimnej wodzie. Makaron ugotuj, kukurydzę odlej z zalewy, cebulę posiekaj, pomidory pokrój w kostkę, a ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Jajka roztrzep i dopraw solą oraz pieprzem.
Filiżanki wyłóż plastrami cukinii. Pozostałe przygotowane wymieszaj, po czym nałóż do naczyń z cukinią i owiń wystającymi jej plastrami.
Wstaw filiżanki do wysokiej blaszki. Wlej do niej wrzątek, po czym umieść całość w piekarniku rozgrzanym do 200°C i piecz pół godziny.
Czosnek przeciśnij przez praskę i rozetrzyj z solą. Dodaj oliwę, musztardę, zioła i sok z cytryny. Dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj. 5. Gotowym sosem polej cukiniowy torcik.
Czas: 60 min. 1 porcja = 290 kcal.Źródło: Kurier TV