Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ZDROWY I KOLOROWY POMYSŁ NA NALEŚNIKI INNE NIŻ ZWYKLE.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Składniki
Naleśniki przyrządzamy wg własnego przepisu.
Pieczarki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach, bez dodatku tłuszczu dusimy w garnku lub patelni do momentu odparowania wody.
Dodajemy mrożony szpinak, a gdy stopnieje cały czas mieszamy do momentu odparowania wody.
Do tak przygotowanego farszu dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i czekamy aż troszkę przestygnie.
Na koniec dodajemy starty ser żółty i wszystko dokładnie łączymy, tak aby ser delikatnie się rozpuścił.
Naleśniki smarujemy farszem i układamy jeden na drugim.
Tak przygotowany torcik delikatnie posypujemy po wierzchu startym serem żółtym i zapiekamy w piekarniku przez około 10-12 min. w temp. 150 stopni.
Smacznego!