Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik makaronowy"
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 41
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 72
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 41
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 72
Składniki
Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plastry, zalej wrzątkiem razem z groszkiem, a potem schłodź w zimnej wodzie. Kukurydzę odsącz z zalewy, cebulę posiekaj, pomidory pokrój w kostkę, a ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Makaron ugotuj al dente.
Filiżanki wyłóż plastrami cukinii. Nałóż na nie wszystkie wymieszane i zalej je roztrzepanym jajkiem. Zawiń wystającymi końcówkami cukinii.
Tak przygotowane torciki przełóż na blachę i zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C. 4. Gotowe danie polej oliwą połączoną z czosnkiem i przyprawami.Źródło: Telemax