Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie specjały!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 100
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 100
Składniki
Podsmażyłam cebulę z ryżem i strartą cukinią, dodałam przyprawy i podlałam całość wodą aby ryż był prawie gotowy. Do schłodzonego ryżu dodałam mięso mielone, zieleninę i jeszcze sól i suszony czosnek.
Formę wyłożyłam papierem, wytłuściłam go i wyłożyłam zblanszowanymi liśćmi kapusty pekińskiej na zakładkę. Farsz podlałam posolonym sosem pomidorowym- u mnie jest żółtych pomidorów stąd ten kolor. Farsz wyłożyłam na dwie warstwy oddzielone, liśćmi kapusty i sosem.
Piekłam około 1 h, torcik przykryłam kawałkiem papieru do pieczenia aby się zbyt mocno nie przypiekł. Na wszelki wypadek formę wstawiłam do większej blaszki gdyby coś chciało wyciec, i wyciekło.
Smacznego :)