Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tilapia z warzywnym sosem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Filety rybne umyj, oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Odstaw na pół godziny.
Sos: pomidory obierz, pokrój w kostkę. Czosnek i cebulkę dymkę obierz, posiekaj. Dodaj pomidory i bazylię, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj, odstaw na pół godziny. Ruszt posmaruj oliwą, ułóż ryby, grilluj z obydwu stron (filety możesz również upiec zawinięte w folię aluminiową). Podawaj z warzyw- nym sosem i świeżą bazylią.
<strong>Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 3,40 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie