Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża tilapia Global Fish dostępna jest m.in w Tesco, Biedronce czy auchan
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Składniki
Kalmary oczyszczone kroimy w drobną kostkę. Podobnie krewetki. Siekamy czosnek i osobno zioła. Na dość mocno rozgrzanej patelni smażymy w niedużej ilości oleju czosnek, następ-nie po 10 sekundach dodajemy kalmary i krewetki. Równomiernie obsmażamy. Wlewamy wino i po 2-4 minutach dodajemy zioła i odciśniętą bułkę. Zdejmujemy z ognia. Farszem wypełniamy sprawioną i oczyszczoną tilapię uprzednio natartą solą, pie-przem i sokiem z cytryny. Smażymy zapakowaną w pergamin na oleju i średnim ogniu.