Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Terrina ze szparagami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Sposób przygotowania:
30 dag ziemniaków przeciśnij przez praskę. Resztę pokrój w plastry. Szparagi oczyść i wrzuć na chwilę do wrzącej wody. Do rondelka wlej śmietanę i podgrzej ją (nie gotuj), dodaj rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę i majonez. Do masy ziemniaczanej wrzuć oliwki, suszone pomidory, sól i pieprz. Wlej mieszankę śmietanową i wszystko wymieszaj.
Formę na terrinę wyłóż folią spożywczą. Na dnie i po obwodzie formy rozłóż plastry ziemniaków. Następnie wlej masę śmietanową i ułóż szparagi. Terrinę wstaw do lodówki, najlepiej na noc. Przed podaniem pokrój w plastry i podawaj z sosem czosnkowo-śmietanowym.Źródło: Na żywo