Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Terrina z łososia"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Składniki
Pokrojonego łososia wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, połową posiekanej papryczki, jajkami, śmietaną, sokiem z 1 cytryny i posiekanym 1/4 pęczka natki. Dopraw solą oraz pieprzem.
Masę przełóż do formy, wyrównaj jej powierzchnię, przykryj folią aluminiową i piecz 25 minut w 180°C.
Pora przekrój na pół i gotuj 20 minut w słonej wodzie. Mango obierz i pokrój na małe kawałki. Odcedź pora. Gdy ostygnie, podziel go na liście i rozłóż je w poprzek formy, tak by wystawały poza jej krawędzie. Przełóż połowę masy łososiowej do formy, dodaj mango i zakryj je resztą masy z łososia. Wygładź i zakryj wystającymi liśćmi pora. Wstaw do lodówki na 2 godz.
Czas przygotowania: 2 godz. 45 min. Poziom: średniŹródło: TV14