Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Temaki z łososiem i awokado"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Składniki
Ryż dokładnie umyj pod bieżącą wodą i odsącz. Następnie wrzuć go do wrzątku i gotuj pod przykryciem 7 minut na bardzo małym ogniu. Odstaw i poczekaj jeszcze 10 minut, aż „dojdzie” pod pokrywką.
Następnie wmieszaj go z sosem przygotowanym z octu, cukru i soli. Algi pokrój w paski. Na każdym kawałku połóż listek sałaty i trochę ryżu. Dodaj kawałek pokrojonego ogórka, awokado i posmarowany wasabi kawałek ryby.
Całość zwiń w rożek. Podawaj z sosem sojowym i marynowanym imbirem.Źródło: Na żywo