Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tatar z polędwicy wołowej z żółtym oczkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Polędwicę wołową posiekaj lub zmiel dwukrotnie w maszynce. Oprósz solą i pieprzem, skrop maggi, polej oliwą, dodaj musztardę, wyrób. Z masy uformuj 6 okrągłych porcji.
Tatary ułóż na talerzu, w każdym zrób wgłębienie, umieść żółtko. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Korniszony posiekaj. Ułóż wokół tatara (chociaż ja podaję korniszony w osobnej miseczce).
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 6, cena za porcję 6,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie