Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tatar z matiasów"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 15
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 260
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 87
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 15
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 260
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 87
Składniki
Matiasy opłucz, zalej połową mleka, odstaw na pół godziny. Matiasy osącz, zalej resztą mleka, dodaj pokrojoną cebulę, odstaw w chłodne miejsce na godzinę.
Ogórek i paprykę pokrój w drobną kostkę. Ogórki osącz z soku. Natkę posiekaj. Matiasy osącz z mleka, opłucz, pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z warzywami (matiasy i warzywa powinny być po połowie).
Majonez połącz z keczupem, musztardą i śmietaną, przypraw. Polej wymieszane z warzywami matiasy, dobrze połącz. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.
Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2,30 zł
Matiasy po wymoczeniu możesz skropić octem i odstawić na 10 minut – dzięki temu nabiorą twardości. Ciekawie będzie też smakował dodatek posiekanych konserwowych pieczarek.Źródło: Chwila dla Ciebie