Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tartinki z serkiem i łososiem"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 541
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 541
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Składniki
Koperek umyj i osusz. Kilka całych gałązek zostaw do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Plasterek wędzonego łososia pokrój na paski. Biały serek kanapkowy dopraw do smaku odrobiną soli i białego mielonego pieprzu.
Następnie wymieszaj go z posiekanym koperkiem. Grubą warstwą serka posmaruj kromki pieczywa (jeśli chcesz, możesz je wcześniej okroić i nadać im kształt kółek).
Kawałki łososia skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Ułóż fantazyjnie na tartinkach. Udekoruj gałązkami koperku oraz – jeśli lubisz – bardzo cienkimi paskami skórki cytryny. Od razu podawaj.
Tartinki będą też świetnie smakowały, gdy do serka dodasz odrobinę chrzanu.
<strong>Czas: ok. 15 minut; liczba porcji: 3.</strong>Źródło: Świat kobiety