Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tartaletki z tuńczykiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Składniki
Do kefiru dodaj pokruszone drożdże, 1 łyżkę mąki oraz cukier, wymieszaj. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 15 min. Na stolnicę lub blat przesiej pozostałą mąkę, dodaj jajko, sól, olej oraz wyrośnięte drożdże. Wyrób gładkie ciasto. Przełóż je do miski, odstaw w ciepłe miejsce na 40-60 minut.
Cebulę drobno posiekaj. Umyte pieczarki pokrój w plasterki. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, smaż dalej, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy warzywa przestygną, wymieszaj je z tuńczykiem i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Do rozmąconych jajek dodaj śmietanę oraz starty ser, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto ponownie rozwałkuj. Podziel na 8-10 kawałków, każdym wylep natłuszczone foremki. Wypełnij je farszem i zalej masą jajeczno-śmietanową. Piecz 30-40 minut w temp. 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Sztuka: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie