Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki wypełnione cytrynową masą makową"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 72
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 78
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 72
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 78
Składniki
Krem: mleko gotuj z cukrem, kaszą i masłem do zgęstnienia, ciągle mieszając. Przykryj folią aluminiową i ostudź. Dodaj pozostałe i utrzyj mikserem.
Ciasto zagnieć z podanych składników, podziel na dwie części: 1/3 i 2/3. Do 1/3 dodaj skórkę z cytryny i schłodź. 2/3 ciasta włóż do lodówki na 30 min, potem wylep nim foremki posmarowane masłem. Na tartaletki nałóż krem i masę makową, posyp 1/3 ciasta. Piecz ok. 30 min w 180 °C.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,10 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie