Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki warzywne"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Mąkę wsyp do miski. Dodaj pokrojone w plasterki zmrożone masło, roztrzepane żółtko, zimną wodę i sól. Całość zagnieć, owiń w folię i włóż na kwadrans do zamrażarki. Następnie wylep ciastem foremki do tarty i podpiecz je w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Brokuł podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo w garnku na parze. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Włóż do miski i wymieszaj z kukurydzą, groszkiem, roztrzepanym jajkiem i śmietaną. Całość dopraw według uznania.
Nałóż farsz do tartaletek, posyp startym serem i piecz jeszcze 10 minut.
Czas: 60min. 1 porcja = 250 kcal.Źródło: Kurier TV