Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tartaletki cebulowe"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 596
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 145
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 596
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 145
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Składniki
Ze składników na ciasto zagnieć placek. Wylep nim natłuszczone masłem formy i upiecz.
Na maśle zeszklij cebulę pokrojoną w piórka. Dopraw ją solą i pieprzem. Schłodzoną włóż do wystudzonych tartaletek tak, aby nie wypełniała ich całkowicie.
Jajka zmiksuj ze śmietaną, szczyptą soli i pieprzu. Zalej cebulę. Na każdą tartaletkę ułóż plaster boczku i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w 200° C przez 20 minut.Źródło: Na żywo