Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawna tarta idealna na obiad lub kolację.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Ciasto: Składniki połączyć ze sobą i wyrobić ciasto. Owinąć folią i włożyć do lodówki na min. 30 min. Formę do tarty posmarować masłem. Ciastem wyłożyć formę, następnie nakłuć je widelcem. Piec ok. 25 minut w temp. 190°C.
Farsz: Śmietanę połączyć z mlekiem i jajkami. Ziemniaki zemleć, dodać starty ser, przyprawić mieloną papryką, solą i pieprzem. Dodać posiekaną cebulę i czosnek. Dodać masę śmietanowo-jajeczną. Wszystko wymieszać. Farsz wyłożyć na ciasto. Wyrównać wierzch. Piec ok. 40 min. w temp. 200°C.