Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna tarta :)
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 139
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7452
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 180
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 95
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 200
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 139
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7452
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 180
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 95
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 200
Składniki
Margarynę siekamy z mąką nożem. Dodajemy resztę składników i ugniatamy ręcznie. Formujemy kulkę, owijamy ją we folię i umieszczamy w lodówce na 15 minut. Ciasto wałkujemy na blacie podsypanym mąką. Za pomocą wałka przenosimy na formę do pieczenia. Pieczemy 15 min w 170*C W między czasie szpinak wrzucamy na patelnię. Dusimy na maśle z czosnkiem i przyprawami. Na koniec dodajemy pokrojone tofu i fasolkę. Masę wykładamy na upieczone ciasto i zapiekamy w piekarniku około 20 min w 150*C.