Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbuj nasz przepis na wytrawną tartę ze szpinakiem i serem. Taka tarta nadaje się zarówno na podwieczorek jak i na lekką kolację. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu i zawsze można dodać coś od siebie. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Składniki
• Mąkę, sól oraz pokrojone masło przekładamy do misy • Całość wyrabiamy za pomocą miksera planetarnego lub ręcznie a po kilku minutach dodajemy żółtko i śmietanę • Ciasto wyrabiamy jeszcze przez kilka minut, przekładamy na stolnice i formuje kule ciasta, którą przekładamy do lodówki na 1 godzinę • W między czasie przygotowujemy farsz, cebule kroimy na drobna kostkę i podsmażamy na patelni do uzyskania złotego koloru • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, podsmażamy razem z cebulą a następnie dodajemy mrożony szpinak i ciągle mieszamy do momentu rozmrożenia
• Do całości dodajemy pokrojony w kostkę ser sałatkowo-kanapkowy i podsmażamy dwie trzy minuty, doprawiamy solą i pieprzem do smaku • W miseczce rozbijamy dwa jajka, dodajemy śmietankę i mieszamy • Ciasto wyjmujemy w lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy formę a następnie nakłuwamy widelcem • Same ciasto wstępnie pieczemy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st (termoobieg, środkowy ruszt) • Po tym czasie ciasto wyjmujemy z piekarnika i nakładamy farsz, na wierzchu układamy połówki pomidorów koktajlowych i zalewamy mieszaniną jajek i śmietanki, całość posypujemy serem gouda • Tak przygotowaną tartę pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach