Tarta ze szpinakiem

Tarta ze szpinakiem
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Co tu duzo mówić, wspaniała -jednym słowem :)

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 450 g. szpinaku rozdrobnionego (mrożonego)
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 3 surowe jajka
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie

  1. Szpinak dusimy na maśle, wgniatamy czosnek, doprawiamy do smaku, dobrze jest dolać troszkę wody. Gdy szpinak będzie gotowy, w osobnym rondelku miksujemy jaja ze śmietaną.
    Łączymy ze szpinakiem.
    Masę wylewamy na ciasto francuskie. Boki ciasta rolujemy w górę.
    Tak przygotowaną tartę wkładamy do nagrzanego piekarnika 200* i pieczemy 20 minut.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 02 lipca
Może być pyszne;)
Składniki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 450 g. szpinaku rozdrobnionego (mrożonego)
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 3 surowe jajka
  • sól i pieprz do smaku.
Składniki