Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta ze szparagami, awokado i fetą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Pokrój na kawałki masło, dodaj do mąki razem z solą i wodą. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Formę wyłóż pergaminem. Spód i brzegi wylep plackiem. Przykryj kawałkiem pergaminu i obciąż suchym ziarenkami grochu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Spód piecz przez 10 minut.
Obydwa awokado rozetnij, wyjmij pestki, miąższ wydrąż i zmiksuj ze śmietaną. Przypraw solą i pieprzem. Szparagi oczyść, opłucz. Cukinie umyj, pokrój w cienkie plasterki.
Masę z awokado rozsmaruj na podpieczonym spodzie. Przykryj plasterkami cukini oraz szparagami. Ser pokrusz. Posyp nim wierzch tarty. Wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 15 minut.Źródło: Naj