Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z wiśniami i kokosem"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23695
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23695
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Składniki
Na stolnicę lub blat przesiej mąkę. Wsyp cukier puder oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj jajko, żółtko, pokrojone na małe kawałki masło lub marga rynę oraz mleko. Zagnieć gładkie ciasto. Wylep nim dno oraz boki formy do tarty.
Do miski włóż wiśnie (jeśli uży wasz mrożonych owoców, należy je wcześniej rozmrozić). Wsyp 2 łyżki cukru oraz mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Przygotuj kruszonkę. Do miseczki przesiej mąkę, dodaj pozostały cukier, wiórki kokosowe oraz tłuszcz; lekko ugnieć palcami.
Spód ciasta posyp bułką tartą. Wyłóż wiśnie, wierzch posyp kokosową kruszonką. Piecz 35-40 min w temperaturze 180°C. Gdyby wierzch ciasta zbyt szybko się zrumienił, przykryj je folią aluminiową.
60 minut. Porcja: 270 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie