Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 219
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 219
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, jajka, soli i masła wyrób kruche ciasto. Schłodź 30 minut w lodówce.
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj oczyszczony szpinak, sól i pieprz. Podsmaż.
Ciasto ułóż w formie. Następnie powierzchnię ciasta ponakłuwaj widelcem. Piecz 20 minut w temp. 180° C.
Śmietanę wymieszaj z mąką ziemniaczaną i dodaj szpinak, ser gouda i pokrojoną szynkę. Otrzymaną masę wylej na powierzchnię ciasta, gęsto posyp parmezanem, po czym zapiecz.Źródło: Na żywo