Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z serem i kurczakiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Składniki
1Mąkę wymieszaj 1/2 łyżeczki soli. Dolej oliwę oraz drożdże rozpuszczone w 1/2 szkl. ciepłej wody. Wyrób. Kiedy ciasto zacznie odstawać od rąk, przykryj je i odstaw na 30 minut.
Cukinie oczyść, marchewki obierz. Warzywa opłucz, dobrze osusz, potnij w podłużne cienkie plasterki. Tak samo pokrój filet. Warzywa gotuj 2–3 minuty w posolonym wrzątku. Wyjmij, osusz. Ser zetrzyj, wymieszaj z jajkami, śmietaną i płatkami migdałowymi.
Formę posmaruj tłuszczem. Ciasto rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką. Spód i brzeg formy wylep plackiem. Następnie na przemian ułóż plasterki warzyw i mięsa. Zalej sosem śmietanowym. Piecz 40 minut w 200 st.Źródło: Tina