Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli kozich serów. PS: jeśli ktoś drukował przepis to proszę dopisać w składnikach 3 jajka. Sorry, ale zapomniałem wpisać dodając przepis.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6531
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 141
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6531
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 141
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 826
Składniki
Warzywa umyłem , osuszyłem. Pomidorki pokroiłem na pół, ser na małe kawałki. Cukinię ze skórką przeciąłem wzdłuż na pół i pokroiłem w cienkie plasterki, blanszowałem 3 minuty w osolonym wrzątku, osączyłem, osuszyłem. Natłuszczoną formę żaroodporną wylepiłem ciastem, posmarowałem musztardą. Ułożyłem na cieście cukinię. Jajka wymieszałem ze śmietaną, tartym serem, solą i pieprzem, wylałem na ciasto. Na wierzchu rozłożyłem pomidorki i krążki rolady koziego sera. Zapiekałem 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed podaniem posypałem listkami bazylii.