Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z rybą i warzywami"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 45
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7204
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 45
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7204
Składniki
PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiej do dużej miski. Dodaj pokrojone zimne masło, wbij jajko, dolej wodę oraz oliwę, po czym wymieszaj całość z połową łyżeczki soli, łyżką suszonego tymianku oraz otartą skórką ze sparzonej cytryny.
Ciasto porządnie zagnieć, owiń w folię spożywczą, po czym włóż na pół godziny do lodówki. Schłodzone rozwałkuj i wylep nim dno oraz boki formy na tartę. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz ok. 10 minut.
W tym czasie pokrój rybę i suszone pomidory. Bób umyj i ugotuj w osolonym wrzątku. Jajka połącz ze śmietaną i tartym serem, dopraw solą z pieprzem.
Na podpieczonym cieście rozłóż dorsza i warzywa. Zalej całość sosem śmietanowym, a następnie ponownie wstaw do gorącego piekarnika.
Gotową tartę udekoruj gałązkami tymianku.
Czas: 50 min, 1 porcja = 380 kcalŹródło: Kurier TV