Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita tarta z szynką i porem, szybka i sycąca.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 299
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 118
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 806
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 939
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 299
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 118
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 806
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 939
Składniki
Ciastem wykładamy formę do tart łącznie z jej bokami. Na łyżce oliwy podsmażamy szynkę, po chwili dodajemy pokrojonego w półtalarki pora. Smażymy chwilę, przyprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką i dusimy, aż por zmięknie. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 2 łyżki natki, mieszamy i wykładamy na ciasto. Jajka mieszamy z jogurtem i startym serem, doprawiamy do smaku i wylewamy na tartę. Wierzch można posypać parmezanem. Tartę zapiekamy w 180 stopniach około 30 minut. Smacznego!