Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na pora trwa w najlepsze! Świetnym pomysłem na wykorzystanie tego niedocenionego warzywa w kuchni jest przygotowanie pysznej i kruchej tarty z porem! Spróbujcie koniecznie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Pora kroimy w cienkie plasterki. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pora przez około 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Do miseczki wbijamy jajka i doprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową, dodajemy śmietanę i wszystko mieszamy. Jabłko i ser kroimy na cienkie plasterki. Blachę na tartę smarujemy dokładnie masłem i wykładamy ciastem francuskim, a następnie nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą. Na górę wykładamy podsmażonego pora, jabłko oraz ser Tartę zalewamy masą jajeczną i posypujemy orzechami. Pieczemy przez ok. 25-30 min w temperaturze 180°C z termoobiegiem.