Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z porami"
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 25
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 528
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 193
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15465
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 25
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 528
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 193
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15465
Składniki
Mąkę wymieszać z margaryną, dodać żółtko, szczyptę soli. Szybko zagnieść ciasto, dodając 3 łyżki zimnej wody. Wstawić je na 2 godziny do lodówki.
Pory oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone w plastry ziemniaki, śmietanę, żółtko, natkę. Na końcu wymieszać z pianą ubitą z 2 białek.
Doprawić solą, pieprzem i gałką. Natłuszczoną formę (lub kilka małych) wylepić ciastem. Ponakłuwać widelcem, podpiec spód. Na ciasto wyłożyć masę ziemniaczano-porową. Piec 35 minut w temp. 200°C.Źródło: Twoje Imperium