Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z pieczarkami i fetą"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 53
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 53
Składniki
60 min • Porcja 470 kcal • Koszt porcji ok. 3,50 zł • Przepis na 6 porcji.
na ciasto zagniatam, formuję kulę i wstawiam do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkowuję, przenoszę na formę do tarty i wyklejam blaszkę. Piekę około 15-20 min w 190°C.
Pieczarki czyszczę i kroję każdą na 4 części, a cebulę w półplasterki. Podsmażam razem na oleju. Przyprawiam solą i pieprzem. Przekładam na tartę.
Na pieczarkach układam pomidory i pokruszoną fetę. Jajka miksuję ze śmietaną i mąką. Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję ser, mieszam i wylewam na warzywa. Piekę około 25 min w 180°C.
Tarta łatwa do wykonania. Idealna na spotkania z przyjaciółmi. Anna Złotkowska z WrocławiaŹródło: Kobieta i życie