Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z owocami leśnymi na herbatnikach"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 654
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 654
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Zmiksuj herbatniki, płatki owsiane i masło. Wyklej masą formę i wstaw na godzinę do lodówki.
Wysyp na ciasto migdały, a następnie owoce. W misce zmiksuj mąkę, cukier, jajka i śmietankę. Wylej masę na owoce.
Piecz 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 st. C. Wierzch powinien być złocisty. Przed podaniem podgrzej dżem, wymieszaj z łyżeczką wrzątku i posmaruj nim tartę. Posyp świeżymi owocami.
Herbatniki zawierają już cukier. Jednak jeśli obawiasz się, że spód tarty może być zbyt wytrawny, do podanych wyżej składników dodaj jeszcze pół szklanki cukru.Źródło: Olivia